Guardiola opvallend lief voor Kompany na vervelend gerucht

Guardiola opvallend lief voor Kompany na vervelend gerucht

21-04-2017 18:15

In de paasperiode zien we wel meer verrijzenissen, zo ook die van Vincent Kompany. Plots staat de Rode Duivel er terug, dat tot groot jolijt van coach Pep Guardiola. 

Kompany speelde tegen Southampton een partij uit de oude doos. Hij was niet te passeren achterin, maar was ook betrokken in de opbouw en coachte zijn teammaats uitstekend. Guardiola beseft dat een Kompany een belangrijke schakel is.

"Vincent is top. Hij heeft wat problemen gehad met blessures maar nu is hij eindelijk terug en we hopen allemaal dat hij fit blijft. Dat hopen we uiteraard van al onze spelers. Vincent is meer dan een gewone centrale verdediger. Hij heeft geweldig veel passie, visie en is gevaarlijk op stilstaande fases. We zouden sterker geweest zijn dit seizoen als hij fit gebleven was, al geldt dat ook voor Gabriel Jesus en Ilkay Gundogan", zo vertelt hij in The Daily Express.

De lof van Guardiola is wel opvallend, want BBC-journalist Simon Stone vertelde een heel ander verhaal. Hij vertelt namelijk dat Kompany weg zou moeten van Guardiola.