Weiler krijgt flinke verwijten: ''Wilde hij niet winnen?''

Weiler krijgt flinke verwijten: ''Wilde hij niet winnen?''

21-04-2017 16:48
4

Anderlecht was donderdagavond dicht bij een megastunt tegen Manchester United, maar na verlengingen moest paars-wit toch heeft hoofd buigen voor de Engelsen: 2-1. De pers stelt zich vooral veel vragen bij de wisselkeuzes van René Weiler.

Weiler haalde rond het uur doelpuntenmaker Sofianne Hanni en Alexandru Chipciu naar de kant. Tien minuten voor tijd werd ook Lukasz Teodorczyk gewisseld door de Zwitserse coach. Anderlecht zat zeer goed in de match, maar het wedstrijdbeeld veranderde toch na de vervangingen. Bij Het Laatste Nieuws fronst men flink de wenkbrauwen en begrijpt men niks van Weiler's keuzes.

''Het verhaal kreeg evenwel een wending kort na het uur. Toen René Weiler besliste om Hanni en Chipciu naar de kant te halen, en even later ook nog Teodorczyk. Na afloop viel te horen dat Weiler de drie spelers al vóór de wedstrijd op de hoogte bracht van zijn plannen. Waarom, in hemelsnaam? Met het oog op Club Brugge? Alsof dat halfuurtje meer of minder een verschil zal maken?'', zo valt er te lezen.

Stephan Keygnaert van het vindt het onbegrijpelijk. ''Wilde René Weiler dan niet winnen op Old Trafford? Gooide hij de kans weg op een halve finale in de Europa League?'', stellen zij zich de grote vraag. ''We zullen nooit weten of mét Hanni en Teodorczyk Anderlecht zich wél had kunnen plaatsen. En is dat niet doodzonde?'', besluit de journalist.

Lees ook: Weiler houdt grimmige persconferentie: "Ik vind jullie vragen bizar"