Het grote verschil met de heenwedstrijd was Stanciu

"Het grote verschil met de heenwedstrijd was Stanciu"

21-04-2017 15:49

Anderlecht kon zich niet kwalificeren voor de halve finale van de Europa League, maar kan tevreden terugkijken naar de wedstrijd tegen Manchester United. Volgens Marc Degryse deed vooral het paars-witte middenveld het uitstekend.

"Dendoncker, Tielemans en Hanni deden het alle drie héél goed. Vorige week kwam Anderlecht met Stanciu een man te kort, nu zorgde het middenveld ervoor dat het spelbeeld kantelde. Ik telde voor rust uiteindelijk meer kansen voor Anderlecht dan voor United, dat bij momenten bibberde. Die ommekeer was verbluffend", vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Volgens de oud-international zat er meer in voor Anderlecht. Degryse begreep de wissels van de trainer René Weiler dan ook niet. "De vervangingen die Weiler doorvoerde, vond ik toch een beetje te veel richting de topper van zondag tegen Club. Het verschil tussen Stanciu en Hanni was groot. Er zijn nog zeven speeldagen te gaan in de Play-Offs en Anderlecht staat zes punten voor, dan ligt er toch geen rampscenario op tafel", aldus de analist.