Vanhaezebrouck hoopvol: Bij winst kunnen we zondag achteroverleunen

Vanhaezebrouck hoopvol: "Bij winst kunnen we zondag achteroverleunen"

21-04-2017 14:59

AA Gent neemt het vrijdag op tegen KV Oostende op de vierde speeldag in Play-Off 1. Bij winst zetten de Buffalo’s druk op Club Brugge en Anderlecht die het zondag tegen elkaar opnemen.

--> TITELRACE! Gent blijft winnen voor 3 keer je inzet!

"Als we winnen van KV Oostende, dan kunnen mijn spelers zondag achterovergeleund naar de topper kijken. Dan is ieder resultaat goed voor ons. Wint Anderlecht, dan nemen we afstand van Club Brugge. Wint Brugge, dan komen we dichter bij Anderlecht. Als we zelf niet winnen tegen KVO, wordt het gespannen vooroverleunen", vertelt de Gentse oefenmeester in Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck wil Gent nog steeds niet bestempelen als titelkandidaat. Volgens de Gentse coach spreken de spelers enkel over de titel omdat journalisten er naar vragen. "Natuurlijk gaan ze dan niet neen zeggen, of ze zijn aan het liegen en dat moeten ze ook niet doen. Uiteraard is het positief dat ze ermee bezig zijn. Je mag dromen en in dit geval is dat niet abnormaal: we halen in Play-Off 1 evenveel punten als de beste ploeg. Maar we moeten ook realistisch zijn: die kloof van zes punten is enorm", aldus een nuchtere Vanhaezebrouck.