UPDATE: Bondsparket sleept alleen lichte straf uit de brand

UPDATE: Bondsparket sleept alleen lichte straf uit de brand

21-04-2017 18:00
3

De zaak van Michel Preud'homme wordt vrijdag verdergezet in Hoger Beroep, zoals het Bondsparket heeft gevraagd. Eén probleem: Preud'homme is er niet. Zijn advocaat vroeg om die reden uitstel, maar dat is afgewimpeld.

Club Brugge heeft advocaat Walter Van Steenbrugghe gestuurd om hem te vertegenwoordigen. Die heeft te horen gekregen dat het bondsparket gaat voor twee speeldagen schorsing en 600 euro boete voor Preud'homme. De aanleiding is ondertussen bekend, het beruchte notitieboekje van tegen Charleroi. Hij gooide dat uit frustratie op de grond, dat kan voor het parket niet door de beugel.

Vincent Mannaert haalde in de kranten nog bijzonder hard uit naar de bondsprocureur, Marc Rubens. Hij verweet hem dat hij enkel in beroep is gegaan voor de media-aandacht. Een uitspraak waarmee Club Brugge zich niet bepaald populairder heeft gemaakt bij die instantie.

Update 17u56: Het Bondsparket heeft opnieuw in het stof gebeten in deze zaak. In Hoger Beroep heeft Preud'homme geen schorsing gekregen, maar enkel een boete van 5.000 euro. Een som die niet onoverkomelijk is voor Preud'homme en Club Brugge.