UPDATE: Bondsparket sleept alleen lichte straf uit de brand

UPDATE: Bondsparket sleept alleen lichte straf uit de brand

vrijdag 21 april 2017 om 18:00

De zaak van Michel Preud'homme wordt vrijdag verdergezet in Hoger Beroep, zoals het Bondsparket heeft gevraagd. Eén probleem: Preud'homme is er niet. Zijn advocaat vroeg om die reden uitstel, maar dat is afgewimpeld.

Club Brugge heeft advocaat Walter Van Steenbrugghe gestuurd om hem te vertegenwoordigen. Die heeft te horen gekregen dat het bondsparket gaat voor twee speeldagen schorsing en 600 euro boete voor Preud'homme. De aanleiding is ondertussen bekend, het beruchte notitieboekje van tegen Charleroi. Hij gooide dat uit frustratie op de grond, dat kan voor het parket niet door de beugel.

Vincent Mannaert haalde in de kranten nog bijzonder hard uit naar de bondsprocureur, Marc Rubens. Hij verweet hem dat hij enkel in beroep is gegaan voor de media-aandacht. Een uitspraak waarmee Club Brugge zich niet bepaald populairder heeft gemaakt bij die instantie.

Update 17u56: Het Bondsparket heeft opnieuw in het stof gebeten in deze zaak. In Hoger Beroep heeft Preud'homme geen schorsing gekregen, maar enkel een boete van 5.000 euro. Een som die niet onoverkomelijk is voor Preud'homme en Club Brugge.

Plaats een reactie

Drekovic +6892
vrijdag 21 april 2017 om 14:04
Alle eersteklassetrainers zouden nu Michel moeten steunen want dit kan hun ook overkomen morgen
Vind ik leuk
Julien +859
vrijdag 21 april 2017 om 14:13
Dit is te belachelijk voor woorden. Het wordt stilaan een archislechte soap waar niemand een nog boodschap aan heeft. De clubs zouden solidair moeten zijn en een duidelijk signaal van afkeuring en ontevredenheid moeten uitsturen naar de KBVB.
Vind ik leuk
vrijdag 21 april 2017 om 14:14
Steek die man in een dwangbuis!
Vind ik leuk
oesje +388
vrijdag 21 april 2017 om 14:31
zal het geen tijd gaan worden dat ze eens optreden tegen die halve gare da kan doch zo niet verder her is altijd hetzelfde met club Brugge hetzelfde op Lokeren met Verhaeghe als het een gewone man was had die zeker station verbod gekregen maar ja het was weer eens Brugge en daar hebben ze precies schrik van
Vind ik leuk
Garland +4369
vrijdag 21 april 2017 om 18:42
Nu al benieuwd naar de fratsen van Michel op zondag.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

UPDATE: Bondsparket sleept alleen lichte straf uit de brand