Buitenlandse pers verdeeld over Racing Genk: Celta werd nerveus

Buitenlandse pers verdeeld over Racing Genk: "Celta werd nerveus"

vrijdag 21 april 2017 om 11:24

Racing Genk is er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finales van de Europa League, maar heeft wel veel gedaan voor zijn bekendheid in Europa. In Spanje kennen ze de naam nu zeker, al zijn de meningen wel verdeeld.

Marca, de meest toonaangevende Spaanse sportkrant, is niet zo positief over Racing Genk. "Genk leek in de eerste helft te denken dat de buit al binnen was, ze verdedigden en wachtten op het rustsignaal. Na de goal van Sisto schudde Trossard nog even aan de boom, met nog heel wat minuten voor de boeg sloot Celta de rangen en verdedigde het voor het doel van Sergio Martinez. Celta werkte alles weg en dreef Genk zo tot wanhoop, ze konden niets inbrengen tegen de Galiciërs."

Bij Sport zijn ze iets positiever. "Met zijn goal toonde Leandro Trossard, de sterkste bij Genk, zijn potentieel en kreeg Genk het vertrouwen terug. De ploeg van de Nederlander Albert Stuivenberg zette nog alles op alles en zette zelfs centrale verdediger Dewaest in de spits. Celta moest terugtrekken en werd nerveus, maar het slotoffensief van de Vlaamse ploeg had uiteindelijk geen succes."

Mondo Deportivo prijst de vechtlust van Genk. "Ze lieten het hoofd niet hangen na de goal van Sisto, maar hadden amper vier minuten nodig voor de gelijkmaker. Leandro Trossard strafte balverlies van Cabral af. De thuisploeg stond op en belegerde de goal van Celta. In een spannende tweede helft moest Celta zweten, zelfs Iago Aspas moest vooral verdedigen. Genk zette druk, maar het laatste fluitsignaal zorgde voor euforie bij Celta."

En in andere landen?
De NOS was zeker niet mals voor de ploeg van hun landgenoot Albert Stuivenberg. "Het Genk van coach Albert Stuivenberg moest scoren en wilde ook wel aanvallen, maar de schutterende defensie zette een rem op die intenties. Steeds als Celta in de aanval ging was het billenknijpen voor de Belgen."

Ook The Daily Mail zag een sterker Celta. "Genk had het moeilijk om doelman Sergio Alvarez in de problemen brengen tot de goal van Leandro Trossard. Ook daarna kon de gastheer niet gevaarlijk worden, ook al controleerden ze het balbezit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Buitenlandse pers verdeeld over Racing Genk: "Celta werd nerveus"