Buffel onzeker over toekomst: Afwachten waar ik ga spelen

  Buffel onzeker over toekomst: "Afwachten waar ik ga spelen"

  vrijdag 21 april 2017 om 08:45

  Thomas Buffel stond donderdag nog eens in de basis voor Racing Genk, hij trok zijn streng in de wedstrijd tegen Celta de Vigo. Na de match keek hij terug op de Europese campagne van Genk ... zijn laatste?

  Buffel was na de partij bijzonder teleurgesteld. "Dit is zuur. Als topsporter wil je toch altijd het onderste uit de kan halen. Maar goed, als we de komende dagen wat tot rust zijn gekomen, denk ik dat er enkel fierheid rest. We zijn tegen Vigo niet afgegaan. Integendeel, het waren uiteindelijk details die de balans in Spaans voordeel deden overhellen", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

  Vooral de efficiëntie was beter bij de Spanjaarden. "De beide ploegen gingen er vol voor. Maar zij toonden zich, zeker na rust, net iets uitgekookter dan wij. Het spel vertragen en stilleggen, daar waren ze meesters in. Zelfs hun bank ging daar op een bepaald moment bij helpen. Na de 1-1 hebben we nog alles in de strijd gegooid. Maar meer zat er jammer genoeg niet in."

  Pas in de tweede helft ging Genk vol in de aanval. "Voor rust wilden we niet in het mes lopen, dachten we in eerste instantie aan onze defensieve taken en aan de organisatie. Daardoor werden we soms achteruitgeduwd en konden we zelf te weinig gevaarlijk worden. Er was volgens mij wel een dubieuze fase met handspel bij een kopbal van Samatta. Maar oké, dat zijn die details waar ik al van sprak."

  Einde verhaal?
  Buffel heeft nog geen nieuw contract gekregen bij Genk, maar daar kan nog verandering in komen. Antwerp moet zich dus nog niet rijk rekenen. "Deze campagne smaakt naar nog. Verder is het afwachten waar ik volgend seizoen zal spelen. Ik ben einde contract maar ik ben hier wel graag. Als we tot een akkoord kunnen komen over een nieuw contract, zal ik nog met plezier een jaar in Genk voetballen.”

  Plaats een reactie

  Caria13 +31
  vrijdag 21 april 2017 om 14:23
  Hopen dat je nog een jaar of twee bij Genk moogt blijven.
  Geeft zich altijd voor de ploeg
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Buffel onzeker over toekomst: "Afwachten waar ik ga spelen"