Pijnlijk: Borkelmans krijgt mes in de rug van 'vriend' Wilmots

Pijnlijk: Borkelmans krijgt mes in de rug van 'vriend' Wilmots

21-04-2017 08:30
2

Vital Borkelmans heeft in de afgelopen weken geen telefoontje gekregen van Marc Wilmots. Die is bondscoach van Ivoorkust geworden, Borkelmans had het idee dat hij de assistent ging worden. Daar komt echter niets van in huis, want Wilmots kiest voor Thierry Verjans als T2.

Borkelmans toonde zijn trouw aan Wilmots in verschillende interviews, waarin hij af en toe ook opvolger Roberto Martinez hekelde. Hij hoopte dan ook dat Wilmots aan hem zou denken nu hij een nieuwe job heeft, maar niets is minder waar. Er zou geen budget zijn om Borkelmans ook nog aan te nemen. Dat moest hij vernemen met een berichtje. Nogal cynisch, aangezien Wilmots zelf 1 miljoen euro per jaar zou verdienen.

"Dat berichtje kwam nadat ik weken niets van hem gehoord had. Vooral de manier waarop ontgoochelt mij enorm. Ik heb hier geen woorden voor. Zo kapot ben ik er van. Omdat hij - niet ik - op een gegeven moment heeft gezegd: Waar ik ga, neem ik Vital mee. Ik dacht dat wij iets opgebouwd hadden", zo vertelt Borkelmans aan Het Nieuwsblad.