Woedende Mannaert verliest de pedalen: Dit is de schaamte voorbij

Woedende Mannaert verliest de pedalen: "Dit is de schaamte voorbij"

21-04-2017 07:30
6

Michel Preud'homme zit mogelijk toch niet op de bank in de wedstrijd tegen Anderlecht. De trainer van Club Brugge werd eerder deze week vrijgesproken door de Geschillencommissie, maar het bondsparket is in beroep gegaan. Vincent Mannaert is het kotsbeu.

De manager van Club Brugge snapt niet waarom dat parket zich zo wil profileren. "Als zowel de ref als de vierde scheidsrechter verklaart dat er geen enkel probleem was en er een logische vrijspraak volgt, maar het bondsparket dan tóch unaniem beslist in beroep te gaan... Dan is dat de schaamte voorbij. Dan zitten we in een systeem waarbij het niet meer over voetbal gaat, maar enkel over macht, commissies en postjes. Dit zijn FIFA- en UEFA-toestanden. Net datgene wat ons voetbal kapotmaakt. Wellicht wilden ze door bijkomende zitpenningen nog wat extra geld verdienen", verklaart hij in Het Laatste Nieuws.

Mannaert vindt ook de timing erg ongelukkig. "Dat het in de aanloop naar de match van het jaar net dáárover moet gaan... Bovendien op de dag waarop Anderlecht en RC Genk geschiedenis konden schrijven door een Europese halve finale te bereiken. Dan beslissen de hoge heren om alle aandacht naar zich toe te trekken. Want het is ook dat wat meespeelt: mediageilheid. Ik stel voor dat we hen elke week een paar minuten televisietijd geven, dan zullen ze misschien tevreden zijn. Met Marc Rubens (de bondsprocureur, red.) vooraan.

Die Rubens is volgens Mannaert de grote spil achter dit alles. "Sinds hij met pensioen is (als procureur van het gerechtelijk arrondissement Hasselt, red.) mist hij blijkbaar de media en de schijnwerpers en grijpt hij elke mogelijkheid aan om zichzelf in beeld te doen komen. Ik herhaal: dit is het failliet van ons voetbal. En dat staat nog los van het feit of onze trainer zondag al dan niet op de bank zal kunnen zitten. Maar benadeeld worden we sowieso."