Engelse pers erg onder de indruk: 'Verdorie, dat was moeilijk!'

Engelse pers erg onder de indruk: 'Verdorie, dat was moeilijk!'

21-04-2017 07:00
3

Anderlecht mag dan wel niet gewonnen hebben van Manchester United, het kan zich niet veel verwijten in deze dubbele confrontatie. Zeker de terugwedstrijd (2-1) was een spektakelstuk, Anderlecht speelde uitstekend mee. In Engeland heeft het dan ook aan respect gewonnen. 

Onder meer in de krant The Telegraph krijgt Anderlecht een lovende paragraaf. "Bij Anderlecht was er een topprestatie van de middenvelders Youri Tielemans en van Kara Mbodji. Uiteindelijk werde   ze wel weggedrukt, maar ze gaven problemen in de eerste helft. Sofiane Hanni, die niet speelde in de heenmatch, maakte toch een verschil met zijn kwaliteiten. Anderlecht was moedig. Ze wilden niet terugleunen, maar namen het commando en hadden pech dat ze niet voorstonden bij de rust."

Een soortgelijk verhaal klinkt er in The Daily Mail. "We waren 107 minuten ver toen Rashford eindelijk het verschil maken. Maar verdorie, ze waren moeilijk om af te schudden. De mensen die dachten dat het gemakkelijk  ging zijn door de uitgoal moeten hun woorden inslikken. Wie zich de 10-0 uit 1956 herinnerde, of lachte met de beelden van Anderlecht-spelers die trainden in een park bij het hotel, moeten zich daarna behoorlijk beschaamd hebben gevoeld."

The Sun had ook gehoopt dat het iets gemakkelijker ging zijn. "Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Anderlecht meer en meer de bal. Mourinho besliste om Fellaini in te brengen en 'de grote man' deed de match kantelen, voor een zoveelste keer. Ondanks dat hij twee keer geklopt werd, speelde Ruben net zoals vele andere doelmannen de match van zijn leven op Old Trafford." The Independent is dan weer onder de indruk van de fans. "Dankzij Anderlecht was de hele stad sowieso al in het paars, en ze zongen van 'who the fuck are United?' Hun spelers gingen er vol voor en je vroeg je af of hun energie wel op kon raken."

Enthousiaste Fransen, droge Nederlanders
Onze noorderburen waren minder onder de indruk van Anderlecht. "Anderlecht is er niet in geslaagd te stunten bij Manchester United. De Belgen konden lang mee, maar met een 2-1 zege na verlenging bereikten de Engelsen de halve finales van de Europa League", klonk het droog bij de NOS. "Na de rust was de thuisploeg superieur en had het de wedstrijd meerdere keren kunnen beslissen. Dat gebeurde pas in de 107de minuut toen Marcus Rashford op aangeven van Marouane Fellaini knap scoorde", aldus nog de Nederlanders.

In de Franse media schatten ze de prestatie van Anderlecht hoger in. "Anderlecht liet Manchester United overuren kloppen. De kwalificatie kwam moeilijk tot stand, maar was wel verdiend", schreef L'Equipe. 'De grote verdienste van Anderlecht was dat het geen minderwaardigheidscomplex had."