Engelse pers erg onder de indruk: 'Verdorie, dat was moeilijk!'

Engelse pers erg onder de indruk: 'Verdorie, dat was moeilijk!'

vrijdag 21 april 2017 om 07:00

Anderlecht mag dan wel niet gewonnen hebben van Manchester United, het kan zich niet veel verwijten in deze dubbele confrontatie. Zeker de terugwedstrijd (2-1) was een spektakelstuk, Anderlecht speelde uitstekend mee. In Engeland heeft het dan ook aan respect gewonnen. 

Onder meer in de krant The Telegraph krijgt Anderlecht een lovende paragraaf. "Bij Anderlecht was er een topprestatie van de middenvelders Youri Tielemans en van Kara Mbodji. Uiteindelijk werde   ze wel weggedrukt, maar ze gaven problemen in de eerste helft. Sofiane Hanni, die niet speelde in de heenmatch, maakte toch een verschil met zijn kwaliteiten. Anderlecht was moedig. Ze wilden niet terugleunen, maar namen het commando en hadden pech dat ze niet voorstonden bij de rust."

Een soortgelijk verhaal klinkt er in The Daily Mail. "We waren 107 minuten ver toen Rashford eindelijk het verschil maken. Maar verdorie, ze waren moeilijk om af te schudden. De mensen die dachten dat het gemakkelijk  ging zijn door de uitgoal moeten hun woorden inslikken. Wie zich de 10-0 uit 1956 herinnerde, of lachte met de beelden van Anderlecht-spelers die trainden in een park bij het hotel, moeten zich daarna behoorlijk beschaamd hebben gevoeld."

The Sun had ook gehoopt dat het iets gemakkelijker ging zijn. "Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Anderlecht meer en meer de bal. Mourinho besliste om Fellaini in te brengen en 'de grote man' deed de match kantelen, voor een zoveelste keer. Ondanks dat hij twee keer geklopt werd, speelde Ruben net zoals vele andere doelmannen de match van zijn leven op Old Trafford." The Independent is dan weer onder de indruk van de fans. "Dankzij Anderlecht was de hele stad sowieso al in het paars, en ze zongen van 'who the fuck are United?' Hun spelers gingen er vol voor en je vroeg je af of hun energie wel op kon raken."

Enthousiaste Fransen, droge Nederlanders
Onze noorderburen waren minder onder de indruk van Anderlecht. "Anderlecht is er niet in geslaagd te stunten bij Manchester United. De Belgen konden lang mee, maar met een 2-1 zege na verlenging bereikten de Engelsen de halve finales van de Europa League", klonk het droog bij de NOS. "Na de rust was de thuisploeg superieur en had het de wedstrijd meerdere keren kunnen beslissen. Dat gebeurde pas in de 107de minuut toen Marcus Rashford op aangeven van Marouane Fellaini knap scoorde", aldus nog de Nederlanders.

In de Franse media schatten ze de prestatie van Anderlecht hoger in. "Anderlecht liet Manchester United overuren kloppen. De kwalificatie kwam moeilijk tot stand, maar was wel verdiend", schreef L'Equipe. 'De grote verdienste van Anderlecht was dat het geen minderwaardigheidscomplex had."

Plaats een reactie

vrijdag 21 april 2017 om 07:44
Het mag duidelijk zijn met uitzondering van najar in chipciu dat dit de beste opstelling is waarin Anderlecht kan spelen hopelijk ziet weiler dit ook in
Vind ik leuk
AzEz86 +4772
vrijdag 21 april 2017 om 07:56
Hij zal het wel gezien hebben denk ik, enige nadeel voor komende zondag is dat Frankie echt niet gaat kunnen spelen.
Als je na 80 minuten krampen hebt (door te weinig matchritme wss) en dan nog 40 minuten door moet spelen dan kan je 3 dagen later onmogelijk fit zijn.

BTW denk ik dat ze voor Stanciu dringend een psycholoog ofzoiets moeten gaan zoeken. Het kwaliteitsverlies dat ze hadden nadat die eropkwam ipv Hanni was abnormaal (laat ons hopen dat het mentaal zit anders is dit wel de grootste floptransfer aller tijden geweest).
Vind ik leuk
JanB +3827
vrijdag 21 april 2017 om 08:54
Stanciu is een miskoop van jewelste !
Ik denk dat vriend Herman zich teveel heeft laten verleiden door de decolleté van Nicolae zijn manager; het voormalig playboymodel Anamaria Prodan
Om tien miljoen uit de portemonnee van onzen Herman te kunnen knijpen moet ze toch al van straffen huize zijn hé !
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Engelse pers erg onder de indruk: 'Verdorie, dat was moeilijk!'