Anderlecht houdt de Belgische eer recht, maar gaat onderuit in verlengingen

Anderlecht houdt de Belgische eer recht, maar gaat onderuit in verlengingen

20-04-2017 23:30
4

Anderlecht heeft op bezoek bij Man Utd een gelijkspel uit de brand kunnen slepen. Het werd 1-1 tegen de Mancunians. Daardoor mag Anderlecht zich opmaken voor de verlengingen.

Anderlecht begon bijzonder sterk aan de partij met een goede kans voor Leander Dendoncker, die maar net over ging. Man Utd was meteen wakker geschud en reageerde. Een snelle counter belandde na een heerlijke pass van Paul Pogba tot bij Henrikj Mkhitaryan. Die kon net zoals in Brussel opnieuw scoren.

Man Utd op voorsprong en het leek moeilijk te gaan worden voor Anderlecht, dat naar adem hapte. Man Utd kreeg pogingen, maar stuitte op een goede Rubén. Anderlecht kwam weer terug in de wedstrijd en dat loonde. Na een half uur voetballen stond het 1-1 na een goal van Sofiane Hanni.

Engelse druk
Na de pauze ging Man Utd vol voor dat doelpunt. Rubén moest enkel keren tussenbeide komen, maar de Spaanse doelman verschalken zat er niet in. Twintig minuten voor tijd voerde de thuisploeg de druk nog wat op. Zlatan Ibrahimovic en Marcus Rashford waren er dichtbij. Zij vergaten echter te scoren. Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor er verlengingen aan te pas moesten komen.

Verlengingen
In de verlengingen kreeg Man Utd opnieuw de beste kansen van de wedstrijden. Het was pompen of verzuipen voor de Brusselaars. De eerste helft kon het wel stanhouden, maar in de tweede helft ging het mis. Rashford zorgde in de 107e minuut dan toch voor het beslissende doelpunt.