Anderlecht houdt de Belgische eer recht, maar gaat onderuit in verlengingen

Anderlecht houdt de Belgische eer recht, maar gaat onderuit in verlengingen

donderdag 20 april 2017 om 23:30

Anderlecht heeft op bezoek bij Man Utd een gelijkspel uit de brand kunnen slepen. Het werd 1-1 tegen de Mancunians. Daardoor mag Anderlecht zich opmaken voor de verlengingen.

Anderlecht begon bijzonder sterk aan de partij met een goede kans voor Leander Dendoncker, die maar net over ging. Man Utd was meteen wakker geschud en reageerde. Een snelle counter belandde na een heerlijke pass van Paul Pogba tot bij Henrikj Mkhitaryan. Die kon net zoals in Brussel opnieuw scoren.

Man Utd op voorsprong en het leek moeilijk te gaan worden voor Anderlecht, dat naar adem hapte. Man Utd kreeg pogingen, maar stuitte op een goede Rubén. Anderlecht kwam weer terug in de wedstrijd en dat loonde. Na een half uur voetballen stond het 1-1 na een goal van Sofiane Hanni.

Engelse druk
Na de pauze ging Man Utd vol voor dat doelpunt. Rubén moest enkel keren tussenbeide komen, maar de Spaanse doelman verschalken zat er niet in. Twintig minuten voor tijd voerde de thuisploeg de druk nog wat op. Zlatan Ibrahimovic en Marcus Rashford waren er dichtbij. Zij vergaten echter te scoren. Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor er verlengingen aan te pas moesten komen.

Verlengingen
In de verlengingen kreeg Man Utd opnieuw de beste kansen van de wedstrijden. Het was pompen of verzuipen voor de Brusselaars. De eerste helft kon het wel stanhouden, maar in de tweede helft ging het mis. Rashford zorgde in de 107e minuut dan toch voor het beslissende doelpunt.

Plaats een reactie

mani88 +575
donderdag 20 april 2017 om 23:39
Héél trots op deze match en prestatie van Anderlecht!! Zonder de wissels met het oog op zondag (Hanni en Teo eraf) hadden ze misschien zelfs doorgegaan... Ongetwijfeld de beste match van deze Europa League, leek eigenlijk al de finale.. Denk niet dat finale het niveau van deze match zal halen!
Vind ik leuk
Joesay +337
donderdag 20 april 2017 om 23:57
Ik denk dat met deze match het Belgisch visitekaartje is afgegeven. Mighty mighty Belgium!
Vind ik leuk
vrijdag 21 april 2017 om 00:21
Jazeker trots op beide Belgische clubs , zowel op Krc.Genk als op Rsc.Anderlecht , beiden hebben ze het Belgisch voetbal goed vertegenwoordigd . Proficiat jongens
Vind ik leuk
AzEz86 +4230
vrijdag 21 april 2017 om 07:33
Wat ik wel frustrerend vind is dat zowel de commentatoren als dit artikel (en nog meerdere artikels) spreken over de overmacht van ManU in de 2e helft, ik heb de volledige match gezien en ik vind dat ze daar mis in zijn. In de 2e helft heeft RSCA evenveel kansen gehad als ManU (en de kansen waren zelfs mooier) tot de 65e minuut (wissel Hanni) vanaf dan kon ManU wat meer vat krijgen op de wedstrijd, maar zelfs dan kwamen de mauven (:-)) er met momentjes nog eens door.
Er was idd een verschil vanaf dat moment, maar heeft ook iedereen gezien dat na de 2-1 RSCA weer volle bak voor de goal ging?

Dit is eigenlijk een hele mooie referentie match, als ze zo spelen in de JPL dan worden ze los kampioen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Anderlecht houdt de Belgische eer recht, maar gaat onderuit in verlengingen