Engelse media: grootmacht uit Londen trekt alle registers open voor Van Dijk

Engelse media: grootmacht uit Londen trekt alle registers open voor Van Dijk

20-04-2017 20:13

Naast Chelsea, Manchester City en Liverpool is ook Arsenal in de markt voor Southampton-verdediger Virgil van Dijk. Dat melden Engelse media donderdag. Van Dijk heeft een prijskaartje van minimaal 55 miljoen euro. 

Hoewel de Oranje-verdediger al sinds eind januari niet meer in actie is gekomen wegens een enkelblessure, wordt hij nog wekelijks gelinkt aan topclubs uit de Premier League. Van Dijk (25) heeft sinds zijn transfer van Celtic naar Southampton veel indruk gemaakt in Engeland. Komende zomer verkast de oud-speler van FC Groningen zo goed als zeker naar een absolute topclub.

Het is alleen nog de vraag wélke grootmacht Van Dijk binnen weet te hengelen. The Daily Mirror meldde vorige week dat Liverpool dik 55 miljoen euro op tafel wil leggen voor de stopper, die bij The Saints een contract heeft tot 2022. 

Ook Arsenal is dus in de markt voor Van Dijk. Manager Arsène Wenger krijgt van de clubleiding de kans om aan een nieuw elftal te bouwen. De achterhoede van The Gunners gaat op de schop. Twee jaar geleden was Arsenal ook al geïnteresseerd in Van Dijk.