Genk gelooft in Europese stunt: Kunnen zelfs de finale halen

Genk gelooft in Europese stunt: "Kunnen zelfs de finale halen"

20-04-2017 18:38
1

Genk moet donderdagavond absoluut zien te winnen om door te stoten naar de volgende ronde. Daarvoor rekent het op Aly Samatta, die voor doelpunten moet zorgen. Hij is er klaar voor.

--> HISTORIE! Genk haalt het van Celta de Vigo: 2,6 keer je inzet!

Voor Samatta is het niet het eerste grote toernooi. Zo won hij de Afrikaanse Champions League al eens met zijn ex-club TP Mazembe. "Er is geen vergelijking mogelijk. Het niveau van de Europa League is oneindig veel hoger. Op alle vlakken. De voorbereiding, de kwaliteit van de spelers, de stadions, de ambiance. Het gaat er een pak professioneler aan toe. Hier moet je ook opletten voor de kleinere teams. Die kunnen verrassen. In Afrika is dat minder het geval", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Samatta weet ook wat er moet gebeuren tegen Celta de Vigo: winnen. "Het wordt een zware dobber, maar wij hebben ginds twee keer gescoord. Die doelpunten kunnen doorslaggevend zijn. Ik geef ons 55 procent kans. Onze coach verdient alle lof. Iedere wedstrijd wordt minutieus voorbereid. Elke speler weet exact wat van hem verwacht wordt", vertelt hij.

Het optimisme spat er ook van af. Volgens hem kan Genk de finale bereiken. "Als we doorstoten naar de halve finale, zie ik dat gebeuren. Ik heb echt een goed gevoel. Het zou een fantastisch cadeau zijn voor onze fans. En volgend seizoen gaan we weer Europa in. Dat ticket gaan we niet laten liggen", besluit hij.