Grote partij meldt zich zeer verrassend in strijd om Belgische voetbalrechten

Grote partij meldt zich zeer verrassend in strijd om Belgische voetbalrechten

donderdag 20 april 2017 om 14:43

De Pro League is druk bezig met de nieuwe verkoop van de uitzendrechten van de Jupiler Pro League. Donderdag 13 april was de deadline voor de tweede biedingsronde. Daar heeft een verrassende kandidaat zich gemeld.

Sport/Voetbalmagazine schrijft donderdag dat de Eurosport interesse heeft om het Belgische voetbal uit te zenden en een bod op tafel heeft gelegd bij de Pro League. Eurosport was na de eerste ronde, waarvan de deadline op 15 maart afliep, nog geen vragende partij. Pierre François, die namens de Pro League de onderhandelingen voert, wilde niet kwijt waarom er een tweede ronde kwam.

MP&Silva heeft tot en met 2020 de rechten in handen en moet jaarlijks 80 miljoen euro ophoest. De clubs mogen tijdens de onderhandelingen hopen op een hoger bedrag, maar de gewenste 100 miljoen per seizoen zal naar verwachting niet worden gehaald.

Op 24 april zullen de clubs samenkomen om zich te beraden over de aanbiedingen. Voor de tv-kijker is het afwachten wat er gaat veranderen. Telenet en Proximus streven niet naar exclusiviteit. Eleven wil wel graag de Pro Leaguezender worden, terwijl het nog afwachten is wat de plannen van Eurosport zullen zijn. De nieuwe speler op deze markt heeft momenteel nog geen sportredactie in ons land.

Plaats een reactie

AzEz86 +4230
donderdag 20 april 2017 om 14:52
Als nu zowel Genk als RSCA vanavond doorstoten halen ze die €100.000.000 mss wel (succes verkoopt nu eenmaal beter).
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Grote partij meldt zich zeer verrassend in strijd om Belgische voetbalrechten