UPDATE: Jeugdspeler verdrietig na verbanning, club is duidelijk: Deur is dicht

UPDATE: Jeugdspeler verdrietig na verbanning, club is duidelijk: "Deur is dicht"

donderdag 20 april 2017 om 12:00

Opschudding in Nederland. Daar heeft RBC, een voetbalclub uit Roosendaal een jeugdspelertje van amper zeven jaar aan de deur gezet. Reden? Zijn ouders maakten het te bont aan de zijlijn en schonden een afspraak met de club.

De 7-jarige Jayden is niet langer welkom. RBC is het gedrag van zijn ouders grondig beu. Dat was al langer het geval en de club sprak hen daar ook over aan. Er werd een afspraak gemaakt dat ze niet meer naar de wedstrijden zouden komen kijken om zo de rust te bewaren, maar daar liep het fout. Mama Katie geeft aan dat ze ongerust was. "We waren van plan weg te blijven", klinkt het in BN/De Stem. "Maar ik maakte me zorgen om Jayden en zijn gezondheid. Ik wilde bij mijn zoon zijn en daarin houdt niemand mij tegen.''

Het bestuur van de voormalige eersteklasser kon het echter niet appreciëren dat de ouders de afspraak schonden. Het was de druppel voor de club en de famile kreeg een brief toegestuurd waarin vermeld werd dat Jayden niet langer welkom is. De ouders zijn verbolgen. "Nu is mijn kind de dupe", aldus de moeder, die vindt dat haar zoon te weinig speelde. "Hij zit daar maar op de bank te niksen. We betalen die dure club niet om elke zaterdag een kwartiertje te kunnen spelen."

Rechtzaak
De frustraties daarover kwamen nogal heftig tot uiting, geeft mama Katie toe. "Soms reageer ik explosief op situaties. Het probleem één op één aankaarten was beter geweest." De ouders hebben nu een rechtzaak opgestart tegen RBC, maar de club houdt voet bij stuk. "Dit is inderdaad niet het gevolg van het handelen van de jongen, maar door de ouders is wel het belang van onze club geschaad en zo voorkomen we dat de ouders blijven komen."

Update 12u00: Jayden zelf is verdrietig nu hij niet meer welkom is bij RBC. "Ik vind het stom dat ik niet mag voetballen, omdat mama iets gezegd heeft.", zegt hij. De club is niet van plan om in te binden. "We hebben ze vaak aangesproken op hun gedrag. Ze boden hun excuses aan en we maakten afspraken. Die werden vervolgens weer geschonden", aldus woordvoerder Paul Kuipers tegen Omroep Brabant. "De deur is nu echt dicht. Het boek is gesloten. We hebben Jayden afgemeld als bondslid bij de KNVB."

Lees meer over:Eredivisie

Plaats een reactie

Bart1999 +1433
donderdag 20 april 2017 om 15:36
Groot gelijk.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

UPDATE: Jeugdspeler verdrietig na verbanning, club is duidelijk: "Deur is dicht"