OFFICIEEL: Club Brugge verliest toptalent aan eersteprovincialer

OFFICIEEL: Club Brugge verliest toptalent aan eersteprovincialer

donderdag 20 april 2017 om 10:45

Club Brugge speelt om een wel heel opmerkelijke reden een toptalent kwijt. Blauw-Zwart ziet verdediger Jerome Callebaut vertrekken. Die was dit seizoen de aanvoerder van de U19 en zou de overstap maken naar de beloften, maar hij gaat niet in op dat voorstel.

--> TITELRACE! Club Brugge haalt het van Anderlecht voor 10(!) keer je inzet!

Callebaut besliste om zijn carrière verder te zetten bij eersteprovincialer SV Zottegem. Een opmerkelijke keuze, maar wel een doordachte. De jonge verdediger wil namelijk alles zetten op zijn studies, weet Het Nieuwsblad. Daarom zocht hij een club op een lager niveau.

"Tot verbazing van iedereen heeft Jerome Callebaut de stap naar de beloften geweigerd en kiest hij vanaf september voluit voor zijn studies farmacie. Die zijn echter niet te combineren met vijf trainingen per week en heel wat buitenlandse tornooien. Hij zocht een club waar hij slechts twee keer moet trainen en kwam zo terecht bij zijn moederclub SV Zottegem", verklaart Jan Van Kerckhoven, bestuurder bij SV Zottegem.

Plaats een reactie

AzEz86 +4223
donderdag 20 april 2017 om 11:04
Ze (Club supporters) gaan het niet graag horen maar, mss dat Club nog iets kan leren van het Purple talents program van RSCA?
Youri en Leander hebben op die manier beiden kunnen combineren (er zijn er nog maar dit zijn gewoon de beste voorbeelden op de moment).
Vind ik leuk
mani88 +575
donderdag 20 april 2017 om 11:11
Als hij toptalent was bij Club Brugge, dan zal hij vermoedelijk nog wel net meekunnen in eerste provinciale. Goeie zet, stap vooruit voor die kerel!
Vind ik leuk
ketje55 +1932
donderdag 20 april 2017 om 11:13
Niveau is ongeveer hetzelfde.
Vind ik leuk
donderdag 20 april 2017 om 11:43
Leander en Youri deden geen hogere studies volgens mij dus is dit een groot verschil met iemand die universitaire studies wil doen.
Verklaarde Herman VH trouwens niet onlangs dat er te veel gepamperde "talenten" rondliepen dus is het daar ook niet koek en ei. Dit lijkt me een nuchtere jongen die iets stevigs achter de hand wil hebben en wie kan daar iets op tegen hebben?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

OFFICIEEL: Club Brugge verliest toptalent aan eersteprovincialer