Twee Rode Duivels in Premier League-elftal van het Jaar, Chelsea en Tottenham baas

Twee Rode Duivels in Premier League-elftal van het Jaar, Chelsea en Tottenham baas

20-04-2017 10:30

Het elftal van het jaar in de Premier League wordt gedomineerd door spelers van Chelsea en Tottenham Hotspur. De nummers één en twee zijn met vier spelers vertegenwoordigd. Met Eden Hazard en Romelu Lukaku zijn er twee Rode Duivels genomineerd.

--> LUKAKU GOALS! Rode Duivel wordt topschutter in Engeland: 2 keer je inzet!

Dat maakt de Professional Footballers' Association (PFA) donderdag bekend. Met Romelu Lukaku en Eden Hazard staan daar twee landgenoten in. Lukaku is momenteel topschutter, terwijl Hazard met Chelsea aan de leiding staat. Hij krijgt ploegmaats Gary Cahill, David Luiz en N'Golo Kanté naast zich in het 'team of the year'. Tottenham is er met Kyle Walker, Danny Rose, Dele Alli en Harry Kane bij.

David De Gea (Manchester United) en Sadio Mané (Liverpool) zijn samen met Lukaku de eenzaten in het elftal. In Engeland wordt vooral met verbazing gereageerd op het ontbreken van Chelsea-doelman Thibaut Courtois, die volgens velen de voorkeur had moeten krijgen voor De Gea. Ook Zlatan Ibrahimovic (United) ontbreekt.

Ook het Championship-elftal van het jaar is donderdagochtend bekend gemaakt. Promovendus Brighton is hofleverancier is met vier spelers: David Stockdale, Bruno, Lewis Dunk en Anthony Knockaert. De ex-speler van Standard werd eerder al verkozen tot Speler van het Jaar. Newcastle United levert met Jamaal Lascelles, Jonjo Shelvey en Dwight Gayle drie spelers.