'Ibrahimovic kan voor 6 miljoen euro per jaar tekenen bij niet-bestaande club'

'Ibrahimovic kan voor 6 miljoen euro per jaar tekenen bij niet-bestaande club'

19-04-2017 23:58

Zlatan Ibrahimovic kan zijn carrière voortzetten in de Verenigde Staten. Los Angeles FC, dat volgend seizoen debuteert in de Major League Soccer, wil de Zweedse topspits losweken bij Manchester United.

Ibrahimovic (35) heeft een aflopend contract op Old Trafford, met optie op een extra seizoen. De gesprekken tussen hem en United zouden echter niet vlekkeloos verlopen. Ibrahimovic wil naar verluidt verzekerd zijn van Champions League-voetbal, anders vertrekt hij naar een andere topclub óf gaat hij geld rapen buiten Europa.

Los Angeles FC wil volgens The Daily Mail gebruikmaken van die situatie. De nieuwe club wil van Ibrahimovic de zogenoemde 'marquee signing' maken, waarmee het hoge ogen moet gooien bij de start van het seizoen in maart 2018. In de tussentijd kan Manchester United - of een andere club - de Zweedse spits huren.

Ibrahimovic kan in Los Angeles zes miljoen euro per jaar verdienen. Daarmee wordt hij overigens niet de best betaalde voetballer van de Major League Soccer. Dat is Kaká, die bij Orlando City zeven miljoen euro per jaar ontvangt.