Dodelijk spitsenduo leidt Monaco naar halve finale Champions League

19-04-2017 22:55

AS Monaco heeft zich in na Juventus, Real Madrid en Atlético Madrid geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Borussia Dortmund werd woensdagavond verslagen: 3-1.

De 3-1 winst was ruim voldoende na de 2-3 overwinning van vorige week in Duitsland om een ticket voor de halve finale van de Champions League veilig te stellen. Monaco vloog in eigen huis uit de startblokken. Na nog geen drie minuten kwam de bal voor de voeten van Kylian Mbappé, die de 1-0 maakte en zich daardoor de jongste speler mag noemen die vier keer heeft gescoord in de eerste vier knock-uitwedstrijden.

Amper bekomen van de schrik, werd het na zeventien minuten zelfs 2-0. Radamel Falcao kopte de tweede Monaco-treffer binnen. Ook de Colombiaan verzamelt daardoor mooie statistieken: het was zijn 45e doelpunt in vijftig UEFA-wedstrijden (Europa League en Champions League).

Dortmund zette vervolgens alles op alles in de jacht op een tegengoal, wisselde al na 27 minuten, maar kreeg nooit echt vat op de wedstrijd. Een doelpunt van Marco Reus, op aangeven van invaller Ousmane Dembele, in de 48e minuut was dan ook niet voldoende voor de Duitsers. In de slotfase maakte Valere Germain het zelfs nog wat erger voor de Duitsers: 3-1.