Nieuw Barça-wonder blijft uit: Juventus staat als een huis en stoot door

19-04-2017 22:38

Een 'Segunda Remontada' is woensdagavond uitgebleven voor FC Barcelona. Juventus liet nagenoeg geen steken vallen hield de Catalaanse grootmacht op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Barça presteerde het in de achtste finale om een 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen tegen Paris Saint-Germain, maar Juventus liet het niet zover komen. De Italianen hadden geleerd van de fouten van PSG en namen vanaf minuut één het heft in handen. De thuisploeg kreeg daardoor niet de kans om het doel van Gianluigi Buffon onder vuur te nemen.

Later in de eerste helft - en ook in de tweede - gebeurde dat wel, maar vooral Lionel Messi had het vizier niet op scherp staan. De Argentijn schoot naast, over of vond de vuisten van Buffon. Messi scoorde nog nooit tegen de 39-jarige doelman van Juventus en woensdagavond gebeurde het dus ook niet.

Juventus kon door de tussenstand rustig achterover leunen, loerend op een counter. Miralem Pjanic en Juan Cuadrado konden zelfs nog de 0-1 maken, maar zover kwam het niet. Het bleef een doelpuntloze wedstrijd, waardoor Juventus ten koste van Barça in de halve finale van de Champions League staat.