Weiler blijft realistisch: Perfecte wedstrijd nodig én portie geluk

Weiler blijft realistisch: "Perfecte wedstrijd nodig én portie geluk"

19-04-2017 20:41

René Weiler heeft woensdagavond de pers te woord gestaan in Manchester, waar Anderlecht donderdag zijn terugwedstrijd speelt in de kwartfinales van de Europa League tegen grootmacht Manchester United. De coach van paars-wit beseft dat de kans op kwalificatie niet al te groot is.

--> DE STUNT! Anderlecht doet het tegen Man Utd: 21(!) keer je inzet!

"Het is niet onmogelijk, maar je moet realistisch zijn. Ze hebben al meer dan twintig wedstrijden niet meer verloren. We hebben een perfecte wedstrijd nodig van iedereen én een portie geluk. We gaan zeker niet voor het eigen doel blijven hangen."

"Het zal zaak zijn om op het juiste moment eruit te komen. Voor de spelers is het alleen maar een extra motivatie om op Old Trafford te mogen spelen. Dat Mourinho vooral over motivatie sprak? Dat is volgens mij zijn manier om zijn groep op scherp te zetten.

Opnieuw roteren?
Anderlecht staat voor een zware week. Zondag staat immers al de kraker tegen aarstrivaal Club Brugge op het programma. "Het is moeilijk om onze aandacht te verdelen tussen de twee matchen”, vertelde Weiler daarover. "Manchester als Club zijn twee ploegen die een sterke match kunnen spelen tegen ons."

"Ik begrijp dat jullie vinden dat ik met mijn sterkste elf moet spelen, maar ik heb ook andere dingen aan mijn hoofd. Het is moeilijk om elke drie dagen dezelfde elf op hun top te hebben. Dat het bestuur zegt dat de competitie belangrijker is? Ik vind vooral de volgende match belangrijk."