Genk-supporters opnieuw in de clinch met VRT: Wie beslist daarover?

Genk-supporters opnieuw in de clinch met VRT: "Wie beslist daarover?"

19-04-2017 19:40
6

KRC Genk speelt donderdagavond zijn terugwedstrijd tegen Celta de Vigo in de kwartfinales van de Europa League. De Luminus Arena is alvast uitverkocht voor het treffen, maar supporters die thuis willen kijken, zitten mogelijk met een probleem.

 --> HISTORIE! Genk haalt het van Celta de VIgo: 2,6 keer je inzet!

Genk-fans die geen kaartje konden bemachtigen voor de wedstrijd tegen Celta, hebben maar best een abonnement bij Play Sports. Canvas geeft namelijk de voorkeur aan Manchester United – Anderlecht. Een doorn in het oog van veel fans.

"Dat is toch tegen alle gewoontes en beleefdheid in?", vertelt Pierre Smeyers in Het Belang van Limburg. "We hebben nu eens twee Belgische clubs in de kwartfinales, maar ze geven slechts aandacht aan één ploeg. Wie beslist daarover? Zit Frank Raes misschien liever op Old Trafford dan in de Luminus Arena?"

De VRT heeft begrip voor de reactie van de Genk-supporters. "Een tegenstander als Manchester spreekt nu eenmaal meer tot de verbeelding. Er is voor de terugwedstrijd lang gediscussieerd door onze sportredactie, maar het gelijkspel van Anderlecht heeft de doorslag gegeven", verklaarde VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.