Genk is klaar voor afspraak met de geschiedenis: Hiervoor doe je het

Genk is klaar voor afspraak met de geschiedenis: "Hiervoor doe je het"

19-04-2017 15:52

Mathew Ryan moet donderdag met Genk het doel schoon te zien houden. De Australiër staat voor de tweede keer in zijn carrière in de kwartfinales van de Europa League. Deze keer hoopt hij de halve finales wél te kunnen halen.

--> HISTORIE! Genk haalt het van Celta de VIgo: 2,6 keer je inzet!

Twee seizoenen geleden strandde hij in dezelfde ronde van de Europa League nog met Club Brugge. Nu maakt hij kans op de halve finales met Genk. Hij is er alvast klaar voor. "Voor zo'n wedstrijden doe je het als voetballer. Je weet hoe leuk het is om zo'n matchen te spelen", citeert Het Laatste Nieuws de doelman op de persconferentie.

"Bovendien maken we nog kans om door te stoten naar de halve finales, dit is dus een mooie kans om nog meer geschiedenis te schrijven en we willen dat ons Europees avontuur nog blijft duren. In elk geval is onze twaalfde man een echt voordeel. Hopelijk staan ze vol achter ons en werkt dat intimiderend voor de tegenstander", zegt de Australiër.

Tegen Celta kreeg hij drie goals om de oren. Hij hoopt nu de nul te kunnen houden. "Als doelman is zoiets nooit leuk, je kan er alleen maar van leren en proberen beter te doen. Ikzelf probeer elke dag te verbeteren en boek al een hele tijd vooruitgang. Dat we tegen een Spaans team uitkomen, is wel speciaal voor mij. Ik beschouw de Primera Division misschien wel als een van de sterkste competities ter wereld", aldus Ryan.