Vanhaezebrouck haalt nog maar eens uit naar Club en de scheidsrechters

Vanhaezebrouck haalt nog maar eens uit naar Club en de scheidsrechters

19-04-2017 15:02
5

Hein Vanhaezebrouck pakte met AA Gent in de Play-Offs al een zeven op negen. Een goede start, maar hij is toch niet helemaal tevreden. Vooral het niveau van de scheidrechters vindt hij niet goed genoeg.

--> TITELRACE! Gent blijft winnen voor 3 keer je inzet!

Tegen Club Brugge kon Gent de punten pakken, al was het geen gemakkelijke opgave voor de Buffalo's. Vanhaezebrouck vindt nochtans dat het dat wel kon zijn, als de scheidsrechters de hele wedstrijd juist zaten. "Ik hoor waarnemers nog altijd verklaren dat Club Brugge een goede wedstrijd heeft gespeeld op Gent waar ze een aantal kansen in de tweede helft gepareerd zagen door Lovre. Wel spijtig dat men dan vergeet dat Club al in de eerste helft met 10 had moeten staan", zegt hij op de website van Gent.

"Poulain werd achteraf voor twee speeldagen geschorst door de geschillencommissie. Wij hebben wel als team standgehouden, omdat we in de eerste helft een terechte voorsprong hadden genomen. Na een reguliere competitie waarin de foute beslissingen ongelukkig vaak tegen ons uitdraaiden was ik verheugd om vast te stellen dat wij in onze laatste matchen in de competitie konden terugblikken op voorbeeldige prestaties van de diverse scheidsrechters."

Lijn doortrekken
Hij vindt het niveau van de scheidsrechters in de Play-Offs dan weer niet goed genoeg. "Het was dan ook mijn hoop dat we die lijn zouden kunnen doortrekken. Spijtig genoeg worden wij nu weer geconfronteerd met cruciale beslissingen tegen ons. Twee spelers die hadden uitgesloten kunnen worden, hadden matchen voor ons makkelijker kunnen maken. Ook een overduidelijke penalty op Charleroi werd niet gefloten."

Vanhaezebrouck wil dan ook verbetering zien. "En het is niet omdat wij er nu 2 maal in geslaagd zijn om, ondanks die beslissingen, toch nog een positief resultaat te halen, dat we hier licht moeten overstappen. We mogen er niet aan denken dat wij aan dat ritme moeten doorgaan in de resterende zeven wedstrijden. Ik hoop dat net als in de laatste wedstrijden van de reguliere competitie alles correct kan verlopen voor ons zowel als voor onze tegenstanders."