Houdt Tottenham Alderweireld bij de club? Maken ons niet ongerust

Houdt Tottenham Alderweireld bij de club? "Maken ons niet ongerust"

22-04-2017 08:09

Tottenham Hotspur moet beginnen vrezen om een vertrek van Toby Alderweireld. De verdediger is bij de Londense club uitgegroeid tot één van de beste verdedigers in de Premier League. Dat is een pak clubs niet ontgaan.

Tottenham Hotspur weet dat heel wat clubs de verdediger volgen. Aangezien hij een vertrekclausule van 28 miljoen euro in zijn contract heeft staan vrezen de Londenaren dat ze hem aan het einde van het seizoen gaan verliezen. Daarop wilde de club anticiperen door hem een nieuw contract ter waarde van vier miljoen euro per jaar aan te bieden. Volgens Di Marzio heeft hij de club echter aangegeven geen nieuw contract te zullen tekenen.

Heel goed nieuws dus voor de geïnteresseerde clubs. Zo zou Manchester United denken aan de Rode Duivel. Maar ook Internazionale is volgens de Italiaanse pers een grote kandidaat geworden om Alderweireld over te nemen. De eerste gesprekken met zijn entourage zouden al gevoerd zijn.

Alderweireld heeft nog een contract tot medio 2019 bij The Spurs. Het is nu nog maar de vraag of hij ook tot dan bij de club zal blijven.

Update 22/04 08.09 uur: Bij Tottenham lijken ze een vertrek van Alderweireld niet te vrezen. Coach Mauricio Pochettino lachte de transfergeruchten weg. "Als een ploeg een speler van ons wil, moeten ze maar aan de deur kloppen van (voorzitter) Daniel Levy. Al onze spelers liggen nog twee of drie jaar onder contract. Wij maken ons niet ongerust", reageerde hij in de Engelse pers.