'Anderlecht denkt aan Turkse middenvelder als opvolger van Tielemans'

'Anderlecht denkt aan Turkse middenvelder als opvolger van Tielemans'

19-04-2017 12:20
1

Anderlecht houdt ernstig rekening met een transfer van Youri Tielemans tijdens de zomermercato. De Brusselaars kijken dus alvast rond in Europa om een geschikte opvolger voor hem te vinden.

Volgens Turkse media staat Besiktas-middenvelder Oguzhan Özyakup ook op het lijstje met interessante spelers. Naar verluidt stuurt Anderlecht komende donderdag een scout naar het Europa League-duel tussen Besiktas en Olympique Lyon. Naast Anderlecht zullen echter ook Everton, Aston Villa, Southampton, West Ham United en PSV hem gaan bekijken in Istanbul.

Özyakup werd geboren in Nederland en genoot daar ook zijn jeugdopleiding. Hij trok echter al op 16-jarige leeftijd naar Arsenal, waar hij niet verder kwam dan twee optredens in de hoofdmacht. Özyakup werd in 2012 overgenomen door Besiktas, waar hij is uitgegroeid tot één van de grote uitblinkers van Turkije. Sinds 2013 speelde hij ook al 25 interlands voor de Turkse nationale ploeg. Dit seizoen was hij tot op heden goed voor vier goals en zes assists in 32 duels namens Besiktas, de koploper in de Süper Lig.