Dan ben je geen profvoetballer, maar een carnavalsganger

"Dan ben je geen profvoetballer, maar een carnavalsganger"

18-04-2017 17:30

Anderlecht won afgelopen zondag met 0-1 van KV Oostende, maar het had ook heel anders kunnen lopen. Net voor rust miste Landry Dimata een penalty, hij schoot slap op Frank Boeckx. Jan Mulder is niet te spreken over die strafschop.

Mulder vindt de bejubeling van Anderlecht dan ook onterecht. "Mooie kop in de krant: 'Gewacht, gekeken, geanalyseerd en gepakt.' Het gaat over doelman Boeckx die de punten voor Anderlecht zou hebben gepakt. Boeckx is een fijne keeper, maar met het pakken van de punten in Oostende had hij deze keer niets te maken. Dimata gooide de punten weg", klinkt het bij de analist.

Dimata bleef niet koel en zette zijn team zo niet op rozen. "Hij gooide de punten in de handen van Boeckx. Iemand die met zó'n lachwekkende aanloop de penalty neemt, is geen professionele voetballer maar een carnavalsganger. Verantwoordelijk voor het maken van een dergelijk misbaksel is uiteindelijk de trainer, die blijkbaar niet op strafschoppen traint. De juiste kop in HLN: Vanderhaeghe gooide de punten weg."