Vandenbempt over titelrace: Gent heeft intussen al wel wat van Anderlecht

Vandenbempt over titelrace: "Gent heeft intussen al wel wat van Anderlecht"

18-04-2017 15:50
1

AA Gent heeft dit weekend met 0-1 gewonnen op het veld van Sporting Charleroi. Daardoor springen de Buffalo’s over Club Brugge naar de tweede plaats in de rangschikking, weliswaar op zes punten van leider RSC Anderlecht. Volgens Peter Vandenbempt wordt Gent een gevaarlijke klant in de strijd om de landstitel.

"De zeven op negen van AA Gent is straffer dan die van Anderlecht, want gewonnen van Club Brugge (2-1), niet verloren op Anderlecht (0-0) en gewonnen in Charleroi (0-1), wat Gent al vele jaren niet meer gelukt was", verklaarde Vandenbempt op de webstek van Sporza.

"Dat is dus eigenlijk de beste start van alle ploegen in Play-Off 1. De match in Charleroi had weinig om het lijf, maar Gent heeft intussen al wel wat van Anderlecht. Het is collectief ook heel sterk, geeft nauwelijks iets weg en is plots ook heel efficiënt."

"Gent voetbalt bij momenten dan ook nog beter dan paars-wit. Het heeft ook een paar spelers die met een flits het verschil kunnen maken. Het verschil van zes punten met Anderlecht is nog groot, maar natuurlijk mogen die spelers titelambities uitspreken."