BILD pakt groot uit: topkandidaat Schmidt heeft geen trek in Oranje

BILD pakt groot uit: topkandidaat Schmidt heeft geen trek in Oranje

18-04-2017 15:35

Roger Schmidt heeft geen interesse in het bondscoachschap van het Nederlands elftal. De Duitse boulevardkrant BILD meldt dat dinsdagmiddag op basis van 'exclusieve bronnen'. Schmidt, die eerder dit jaar op straat werd gezet door Bayer Leverkusen, gaat liever aan de slag bij een club. 

De Telegraaf pakte eerder op de dag groot uit met het nieuws dat de KNVB Schmidt als topkandidaat ziet om het roer over te nemen bij Oranje. De voetbalbond heeft een prestatiecontract in gedachten voor de oud-trainer van onder meer Red Bull Salzburg. 

Maar Schmidt zit dus helemaal niet te wachten op een functie in Zeist, denkt men in Duitsland. De vijftigjarige trainer wil zijn carrière vervolgen bij een club, liefst in Engeland. BILD meldt dat diverse ploegen uit de Premier League contact hebben opgenomen met het management van Schmidt. 

Als de Duitser inderdaad geen interesse heeft om bondscoach te worden van Nederland, dan kan de KNVB wéér een naam wegstrepen. Eerder vielen onder meer Ronald Koeman en Frank de Boer al af. 

https://gyazo.com/b5b86265477bad15185c6d06dbb384e6

(Bron: BILD)