Van kwaad naar erger bij Standard? Geen centen meer voor spelers

Van kwaad naar erger bij Standard? "Geen centen meer voor spelers"

18-04-2017 12:09
3

Standard heeft Aleksandar Jankovic aan de deur gezet, maar er moet in Luik wel meer gebeuren dan alleen de coach ontslaan. Nieuwe spelers zijn welkom, maar volgens Kristof Liberloo van Het Belang Van Limburg zullen die toch niet al te duur mogen zijn.

Eerst moet er sowieso duidelijkheid komen bij het bestuur. "De voorbije jaren werd op elk niveau voortdurend geschoven met mensen en posities. Zelfs een grootmeester zag het verschil niet meer tussen koning en pion. Intern streed men om macht, niet om de zege. Een een-tweetje op bestuurlijk niveau, neen, dat zat er niet in. Liever dribbelde men zichzelf vast. Voortdurend balverlies, terwijl de rivalen aan de lopende band scoorden."

Nieuw bloed is nodig, maar Liberloo stelt onomwonden dat het transferbudget stilaan uitgeput is. "De spelerskern heeft een heuse kwaliteitsinjectie nodig om van Standard weer een topclub te maken. Volgens onze info zijn daar echter geen centen voor. Laat ons toch hopen dat Standard daarin slaagt. Niet omdat we elke week gezellig kleurenwiezen met Venanzi, wel omdat het Belgische voetbal nood heeft aan een sterk Standard."

Liberloo hoopt dat Standard ook zonder miljoenen kan terugkeren. "De Luikenaars moeten Anderlecht en Club Brugge het vuur aan de schenen kunnen leggen, niet met de broek op de knieën terugkeren van Union. Play-off 1 kan het vuur van echte Rouches gebruiken. Want eerlijk waar, wij zijn zondagavond haast ingedommeld tijdens Oostende-Anderlecht."