Boegbeeld Standard haalt uit: Een roemrijke club is momenteel naar de vaantjes

Boegbeeld Standard haalt uit: "Een roemrijke club is momenteel naar de vaantjes"

18-04-2017 11:01

Standard moet na het ontslag van Aleksandar Jankovic op zoek naar een nieuwe coach. Volgens boegbeeld WIlfried Van Moer is Peter Maes de geschikte om de rouches opnieuw op de rails te krijgen.

Er moet iemand gezocht worden die de boel kan opkuisen. Ik denk dan automatisch aan Peter Maes. Hij heeft de kleedkamer bij Genk ook helemaal uitgemest en daarna mooie resultaten neergezet. Als ik in Venanzi zijn plaats was, zou ik toch nog maar eens twee keer nadenken. Maes is een speciale trainer, dat wel, maar hij toont karakter en dat heeft Standard nu nodig", vertelt Van Moer in Het Belang van Limburg.

Ondaks het duidelijk advies van de gewezen topvoetballer moet Standard volgens van Moer wel zijn tijd nemen voor een beslissing. "Ze kunnen hun tijd nemen, het seizoen is toch helemaal naar de vaantjes. Maar volgend seizoen moeten ze er wel staan. Want op den duur begint men echt te lachen met wat er daar in Luik allemaal gebeurt. En dat is jammer voor zo een roemrijke club."

De voormalige middenvelder weet dat ook de huidige spelerskern te zwak is voor de grote succes van weleer. "Een sterke coach is dus de eerste opdracht, daarna moet de spelerskern versterkt worden. Want laat ons eerlijk zijn, er is niet genoeg kwaliteit", aldus Van Moer.