Arsenal komt goed weg bij Middlesbrough: Sanchez en Özil maken verschil

17-04-2017 23:49

Arsenal heeft met moeite een 1-2 overwinning op Middlesbrough geboekt. Maandagavond maakten Alexis Sanchez en Mesut Özil het verschil in het Riverside Stadium.

Het was wederom niet hoogstaand wat Arsenal liet zien. Middlesbrough, dat Fabio na een kwartier geblesseerd uit zag vallen, dacht via Marten de Roon zelfs op voorsprong te komen. Hij zag zijn doelpunt echter afgekeurd worden voor buitenspel.

Het gevaar van Arsenal kwam van Aaron Ramsey en Sanchez. Beide keren zat Antonio Barragan dwars en voorkwam hij een doelpunt van de Londenaren. Middlesbrough had geen antwoord op de knappe vrije trap van Sanchez, die hij op slag van rust in het doel krulde.

In de tweede helft leek Arsenal het even helemaal kwijt te zijn. Alvaro Negredo tekende vlot voor de gelijkmaker en ontsnapten de bezoekers daarna aan een achterstand. Stewart Downing vergat defensief geklungel af te straffen en Daniel Ayala ha met een kopbal ook een goede mogelijkheid

Vanuit het niets kwam Arsenal dan ook op voorsprong. Op aangeven van Ramsey schoot Özil twintig minuten voor tijd raak in de korte hoek. Beide ploegen hadden in de slotfase kansen om te scoren, maar doelpunten vielen er niet meer.

Dankzij de zege houdt Arsenal nummer vijf Manchester United in het vizier. Het verschil is drie punten. Voor Middlesbrough nemen de degradatiezorgen alleen maar toe. De nummer negentien van de Premier League heeft een achterstand van zes punten op de veilige plekken.