'Zes miljoen euro voor revelatie van de Jupiler Pro League? Dat is wat weinig'

'Zes miljoen euro voor revelatie van de Jupiler Pro League? Dat is wat weinig'

17-04-2017 23:39

Vorig seizoen kwam Landry Dimata amper aan de bak bij Standard. Dit seizoen is hij bij KV Oostende één van de revelaties van de Jupiler Pro League. De Kustboys beseffen dat ze met de aanvaller goud in handen hebben.

De negentienjarige aanvaller maakte dit seizoen furore bij KVO, maar speelt hij volgend seizoen nog aan de kust? "Dat is niet uitgesloten", aldus Marc Coucke in stadion. "Als we Europees spelen is de kans groter. Europees spelen is een doel, maar als we dat niet halen is dat niet erg. Ons seizoen is nu al geslaagd."

Over de transferprijs van Dimata wilde de voorzitter van KV Oostende niet al te veel kwijt. Maar hij wordt wel een dure vogel. "Laat de aanbiedingen maar komen", grapte Coucke. "Zes miljoen euro? Ik vrees dat dat weinig is. Hij is een toekomstige Rode Duivel."

"Ik ga nooit zijn eerste wedstrijd vergeten. Bij de eerste match zei Yves Vanderhaeghe: 'Hij gaat spelen.' We vertelden Dimata ook: 'Na een match op zes ga je een terugslag krijgen, maar dan krijg je weer een kans.' Chapeau hoe de hele staf hem heeft begeleid."