Gent springt naast Club na overwinning in Charleroi

17-04-2017 19:31
1

AA Gent doet een uitstekende zaak gedaan in Play-Off 1. De Buffalo's winnen een matige wedstrijd tegen Charleroi met 0-1 na een doelpunt van de Japanner Kubo. Door de overwinning pakt Gent zeven op negen en komt het naast Club op de tweede plaats.

Hein Vanhaezebrouck kon als coach van AA Gent nog nooit winnen op het veld van Charleroi. In een zoutloze eerste helft komt de thuisploeg meteen goed weg. Dessoleil beroert de bal duidelijk met de hand in de zestien. Maar Gent krijgt geen penalty. Na twintig minuten voetballen opent Yaya Kubo de score. Kubo verschalkt Penneateau in de korte hoek met een laag schot, al ziet de doelman van Charleroi er niet goed uit.

In de tweede helft zet Charleroi meteen druk naar voren, maar de kansen in de wedstrijd blijven schaars. Gent loert op de counter zonder echt gevaarlijk te zijn. Enkel Kalu krijgt nog een grote kans maar hij besluit naast. Bij Charleroi krijgt invaller Hamdi Harbaoui nog de grootste kans maar hij stuit op Kalinic. Diezelfde Harbaoui ontsnapt nog aan rood na een smerige fout op Brecht Dejaeghere.

Door de overwinning pakt Gent zeven op negen in Play-Off 1 en komt het naast Club op de tweede plaats, op zes punten van leider Anderlecht. Charleroi blijft achter met twee punten uit drie wedstrijden en blijft op de laatste plaats in Play-Off 1.