Preud'homme verklaart drastische ingreep: ''Geen perfecte oplossing gekregen''

Preud'homme verklaart drastische ingreep: ''Geen perfecte oplossing gekregen''

17-04-2017 14:47

Club Brugge is om 14u30 begonnen aan de lastige uitmatch tegen Zulte Waregem. Michel Preud'homme koos ervoor om met Ruud Vormer als offensieve rechtsachter te starten. Hij legt zijn verrassende keuze uit.

Michel Preud'homme blijkt duidelijk niet tevreden met de vorm van Ricardo van Rhijn. De Nederlander speelde zowel tegen AA Gent als Charleroi de volledige wedstrijd, maar is voor de ontmoeting met Essevee opvallend genoeg naar de tribune verbannen. Helibelton Palacios zit wel op de bank, terwijl er voor Dion Cools al geen plek was in de selectie.

Preud'homme kwam dus uit bij Vormer. "Vormer op de rechtsachter is een optie, want ik heb op dit moment nog geen perfecte oplossing gekregen van mijn rechtsback", toonde de oefenmeester zich kritisch op de vaste rechtsachters. "Als we Claudemir en Vanaken op het middenveld hebben, kan Vormer op rechts veel brengen, zeker op offensief vlak." 

Vormer speelde in de reguliere competitie ook als eens op deze positie tegen Zulte Waregem. Deze tactische zet pakte toen goed uit, want de publiekslieveling was toen goed voor twee goals.