OFFICIEEL: Standard stelt verrassende interim-coach aan

OFFICIEEL: Standard stelt verrassende interim-coach aan

17-04-2017 13:25
8

Standard heeft niet gewacht tot het einde van dit seizoen om Aleksandar Jankovic te ontslaan. Het Laatste Nieuws meldt dat de trainer zijn C4 al heeft gekregen. Hij was nochtans nog maar sinds dit seizoen actief in Luik.

Na een kort gesprek maandagmorgen hebben beide partijen beslist om uit elkaar te gaan. De situatie van Jankovic is dan ook onhoudbaar geworden. Van de laatste veertien wedstrijden won Standard er welgeteld één. Ook tegen Union, nota bene een club uit 1B, liep het weeral mis. Standard bleef namelijk steken op een gelijkspel en blijft zo sukkelen in Play-Off 2.

Jankovic heeft het uiteindelijk geen jaar kunnen uithouden bij Standard. De Serviër werd weggeplukt bij KV Mechelen na het ontslag van Yannick Ferrera, maar zijn komst zorgde allesbehalve voor een ommekeer. Standard kwam niet eens in de buurt van Play-Off 1. Het is voorlopig nog niet duidelijk wie de opvolger van Jankovic zal worden.

Update 13u20: Standard heeft inderdaad bevestigd dat Jankovic de club niet meer gaat trainen. Hij wordt voorlopig vervangen door José Jeunechamps, bijgestaan door de assistenten Eric Deflandre en Luigi Pieroni. Bij de vorige trainersontslagen was het nog Deflandre die even hoofdcoach werd, maar nu wordt dus geopteerd voor Jeunechamps. Die heeft iets meer ervaring als coach, hij was recent nog T1 bij Seraing. Opvallend genoeg is hij nog maar sinds vorige maand actief bij Standard, vooral binnen de jeugdwerking.