'Nederlands duo en buitenlander in beeld als nieuwe bondscoach Oranje'

'Nederlands duo en buitenlander in beeld als nieuwe bondscoach Oranje'

16-04-2017 12:40

De Nederlandse voetbalbonv zet vaart achter de aanstelling van een nieuwe bondscoach voor het nationale elftal. Journalist Kees Jansma zegt zondag dat er op twee paarden wordt gewed.

De voetbalbond is bezig met het duo Ruud Gullit/Henk ten Cate of Roger Schmidt. Jansma claimde dat zondagochtend in de eigen uitzending van De Tafel van Kees op FOX Sports. Het is onduidelijk in welk stadium de gesprekken met de kandidaten zich bevinden.

Gullit/Ten Cate en Schmidt kunnen de opvolger(s) worden van Danny Blind, die na het echec tegen Bulgarije in maart zijn congé kreeg. De ene na de andere naam passeerde vervolgens de revue, maar de KNVB zit allerminst ruim in de opties. Topkandidaat Louis van Gaal heeft geen trek in de functie.

Gullit en Ten Cate werkten nooit eerder samen. Gullit was coach bij onder meer Chelsea en Feyenoord, maar doet al geruime tijd niets meer op trainersvlak. Ten Cate is op dit moment verbonden aan Al Jazira uit de Verenige Arabische Emiraten. Schmidt, die een aanvallende speelstijl voorstaat, werd dit seizoen ontslagen als trainer van Bayer Leverkusen.