Club Brugge-speler denkt nog aan transfer: Iets moois uit Duitsland of Engeland

Club Brugge-speler denkt nog aan transfer: "Iets moois uit Duitsland of Engeland"

16-04-2017 08:00

Bij Club Brugge is Ruud Vormer ook dit seizoen weer een belangrijke pion. In de Nederlandse krant De Telegraaf heeft hij het over zijn toekomst: zijn carrière afsluiten bij Club Brugge is geen probleem voor hem, al blijft een groot buitenlands avontuur wel nog een droom.

Vormer geeft toe dat de topcompetities nog in zijn hoofd zitten. "Soms denk je wel eens aan nog een avontuur. Het hangt ervan af of er iets heel moois komt uit landen als Duitsland of Engeland. Maar ik zit hier heel erg goed. Ik zeg altijd tegen mijn vrouw Roos: 'Je kunt altijd maar meer willen, maar soms moet je ook blij zijn met wat je hebt.' Dit is een geweldige club en ik word hier zeer gewaardeerd."

De Nederlander heeft zijn hart stilaan verloren aan Blauw-Zwart. "Het gaat heel goed met de club en er komt een nieuw stadion aan. Dat is in 2019 klaar, dus het zou kunnen dat ik dat nog ga meemaken. Misschien dat ik mijn carrière hier wel afsluit. Het leven is hier fantastisch. Het gaat er minder gestrest aan toe dan in Nederland. De Belgische mentaliteit spreekt me aan. Dat geldt ook voor de cultuur met een hoge kwaliteit van leven."

Vormer is vooral Michel Preud'homme dankbaar. Hij zette hem op de acht, een positie waar hij voordien zelden had gespeeld. "Ik heb geluk gehad dat onze trainer Michel Preud’homme me heel graag erbij wilde. Hij kende me nog uit zijn FC Twente-periode. Toen speelde ik bij Roda JC en scoorde ik tegen FC Twente. Dat was hij nooit vergeten. Preud’homme heeft me aangetrokken met het idee om me voor de nummer acht-positie te gebruiken. Ik wist wel dat ik dat in me had en dat is er ook uitgekomen. Ik mag hier lekker diep gaan en loopacties maken. Als ik maar zorg dat ik ook weer op tijd terug ben."