Moeskroen wint op het veld van Roeselare na spektakelwedstrijd

15-04-2017 21:52

Excelsior Moeskroen heeft zaterdagavond na een spektakelrijke wedstrijd met 3-5 gewonnen op het veld van Roeselare.

De bezoekers uit Henegouwen kwamen in de eerste helft op voorsprong. Simon Diedhiou profiteerde van een slippertje van Jo Coppens om de 0-1 te maken. Moeskroen ging op hetzelfde elan verder en werd daar snel voor beloond. Trezeguet slalomde naar hartelust door de Roeselare-verdediging en plaatste het leer knap voorbij Coppens.

Roeselare kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers en kon meteen de aansluitingstreffer scoren. Samy Kehli zag zijn afstandsschot afwijken op een Moeskroens rug, maar de bal verdween pardoes achter Theo Derfourny in doel. Roeselare kwam met een gelukje terug in de wedstrijd en knokte zich even later zelfs op gelijke hoogte.

Mathieu Cornet werd knap in de diepte gestuurd en tikte de gelijkmaker knap tegen de touwen. Roeselare duwde door en en stond enkele minuten later op voorsprong. Baptiste Schmisser kopte een bal terug in het pak, waar Maël Lépicier de gelijkmaker binnen trapte. Moeskroen besefte dat het zich moest herpakken en deed dat ook.

Trezeguet kwam oog in oog met Coppens en liet ook deze keer de kans niet liggen. Meteen na de gelijkmaker was Trezeguet opnieuw beslissend. Hij gooide de bal voor doel, waar Matulevicius op de juiste plek stond om het zevende doelpunt van de avond in doel te koppen.

De wedstrijd lag meteen in een beslissende plooi. Moeskroen controleerde het gebeuren en maakte in de slotfase nog de 3-5. Zolotic probeerde een voorzet van Trezeguet onschadelijk te maken, maar verschalkte zijn eigen doelman en zette zo de eindstand op het scorebord.