Lokeren sleept puntje uit de brand in doelpuntenkermis

15-04-2017 21:45

Eupen en Sporting Lokeren hebben voor een bijzondere pot voetbal gezorgd in Play-Off 2. Aan de Kehrweg waren er veel goals te zien, maar uiteindelijk geen winnaar.

Lokeren heeft de zwakste aanval in de Jupiler Pro League, een tegendoelpunt kan dus dodelijk zijn. Verhulst haalde de doorgebroken Sylla al vrieg neer buiten het strafschofgebied en de bal ging op de stip. Ervaren rot Garcia twijfelde niet en schoot binnen. Even later hingen de bordjes echter al terug gelijk. De Sutter werkte vanuit de draai de gelijkmaker binnen.

Lokeren ging door en raakte zelfs aan een tweede goal. De jonge Bob Straetman, een lichtpuntje bij de Waaslanders, kon scoren na een foutje van Diallo. Eupen liet de schouders echter niet zakken en ging zowaar met een voorsprong de rust in. Eerst scoorde Brüls met een prachtige uithaal van ver, daarna scoorde Onyekuru zijn vierde goal op drie wedstrijden. Wat een eerste helft!

De tweede helft kon helaas niet dezelfde spektakelwaarde bieden. Lokeren moest op zoek naar de gelijkmaker, maar vooral de thuisploeg kreeg doelkansen. Onyekuru miste al snel twee grote doelkansen. Ook Sylla liet de 4-2 liggen. Aan de overkant had de vlijtige De Sutter wel een goeie dag, maar echt veel doelkansen kreeg Lokeren niet. Tot Marko Miric in de absolute slotfase toch nog de 3-3 kon scoren, een felbevochten puntje voor de Waaslanders.

Genk blijft leider
Eupen springt door het late puntenverlies niet over Racing Genk, het heeft nu vijf punten gehaald in drie wedstrijden. Voor Lokeren lijkt Play-Off 2 een vroege vakantie te worden, het is begonnen met een schamele 2 op 9.