Bundesliga: Casteels doet gouden zaak, doelpuntenregen bij Hoffenheim-duel

15-04-2017 17:51

Het heeft zaterdagmiddag doelpunten geregend in de Bundesliga. Koen Casteels heeft met VfL Wolfsburg opnieuw een goede stap gezet en Borussia Dortmund herstelde zich van de Champions League-nederlaag tegen AS Monaco.

VfL Wolfsburg - Ingolstadt 3-0
Het blijft maar draaien met Wolfsburg. De ploeg van Casteels won ook van degradatiekandidaat Ingolstadt. Wolfsburg won met 3-0 en de Belgische doelman speelde de volle negentig minuten. Die Wolfe kwam al op voorsprong door een eigen doelpunt en na rust scoorden ook Yunus Malli en Mario Gomez.

RB Leipzig - SC Freiburg 4-0
In de strijd om plek twee heeft Leipzig uitstekende zaken gedaan. Thuis won het met 4-0 van nummer zes SC Freiburg. Bij Leipzig was Yussuf Poulsen de grote man. Hij tekende zelf voor de 1-0 en gaf daarna een assist op de 2-0 van Timo Werner. In de tweede helft deden ook Naby Keita en Diego Demme een duit in het zakje.

TSG Hoffenheim - Gladbach 5-3
Een doelpuntenregen tijdens Hoffenheim tegen Gladbach. De nummer drie van de Bundesliga wist ook de nummer acht weg te zetten. Adam Szalai zette zijn ploeg al negen minuten op het goede spoor en prikte er in de 24e minuut nog eentje bij. Gladbach kwam nog voor de rust terug tot 2-2, maar Hoffenheim nam in het tweede bedrijf afstand van de bezoekers. Gladbach deed met de 4-3 nog wat terug, maar Kerem Demirbay maakte een minuut voor tijd aan alle illusie een einde. Thorgan Hazard zat niet in de kern bij de bezoekers.

Dortmund - Eintracht Frankfurt 3-1
Borussia Dortmund heeft zich hersteld van de Champions League-nederlaag tegen AS Monaco van afgelopen woensdag. Het won op eigen veld met 3-1 van Frankfurt door heerlijke treffers van Marco Reus, Papastathopoulos Sokratis en Pierre-Emerick Aubameyang.