Witsel en co. veroveren een puntje tegen Chinese topploeg

15-04-2017 16:00

Axel Witsel heeft bij Tianjin Quanjian niet de derde competitiezege op rij kunnen boeken. De Rode Duivel moest tegen Shanghai SIPG FC genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Witsel wist vooraf dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, want hij nam het op tegen de nummer drie uit de stand. Shanghai SIPG FC geldt als een absolute topclub in China en heeft met Oscar (ex-Chelsea) en Hulk (ex-Zenit Sint-Petersburg) twee grote namen in het elftal staan. De bezoekers kwamen nog voor rust op voorsprong via Lei Wu.

Hulk kreeg direct na de pauze de ultieme mogelijk om de score te verdubbelen. De Braziliaanse spits faalde echter vanaf elf meter. Tien minuten later was het aan de overkant wel raak. Landgenoot Alexandre Pato deed de netten wel trillen. Hij zette de gelijkmaker ook de eindstand op het scorebord, want gescoord werd er niet meer. Witsel en co. blijven dankzij het puntje met een zesde plaats in de subtop staan.