Straf: acht Belgische refs krijgen enorme loonsverhoging

Straf: acht Belgische refs krijgen enorme loonsverhoging

15-04-2017 07:45
1

De Belgische scheidsrechters slikken ook dit seizoen weer veel kritiek, de KBVB wil daar dan ook graag iets aan doen. Zijn professionele refs de oplossing? Zes scheidsrechters hebben het in ieder geval tot semiprof geschopt.

Dat betekent concreet dat de refs in kwestie twee dagen per week zullen trainen op het nationale trainingscomplex van Tubeke. De namen zijn al bekend. Volgens Het Nieuwsblad gaat het om  Sébastien Delferière, Bart Vertenten, Alexandre Boucaut, Jonathan Lardot, Erik Lambrechts en Lawrence Visser. Twee plaatsen moeten nog worden uitgereikt, hoogstwaarschijnlijk aan Bram Van Driessche en Nathan Verboomen.

De Belgische refs krijgen nu al 1.900 bruto per wedstrijd, maar nu komt er ook nog een vast maandloon bij. Dat zou tussen 2.050  en de 2.400 euro liggen, niet slecht voor een job van 19 uur per week. Een Belgische topref fluit drie wedstrijden per maand, dat komt dus neer op 8.000 euro bruto per maand. De meeste refs hebben daarbij ook nog een andere deeltijdse job, dat dikt dus aardig aan. De Bond hoopt het niveau met deze investeringen gevoelig de hoogte in de jagen.