Engels briest: Na alles wat ik gegeven heb voor Club Brugge

Engels briest: "Na alles wat ik gegeven heb voor Club Brugge"

14-04-2017 09:15
3

Björn Engels haalt nog altijd niet zijn beste niveau bij Club Brugge, het wordt voor hem stilaan een seizoen om snel te vergeten. De fans hebben ook kritiek op zijn speelstijl, maar dat pikt hij niet.

Heel wat supporters vrezen voor transferitis. Engels zou niet geblesseerd willen raken, want dat zou een transfer bemoeilijken. "Daar krijg ik het van, hé. Echt ... Mensen zeggen dat je slecht speelt omdat je niet langer met je hoofd bij Club bent. Nochtans zou iedereen moeten weten hoe ik tegenover Club sta. Ik heb het daar heel erg lastig mee, zeker als je ziet wat ik altijd voor Club gegeven heb", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Engels kan dat staven met een duidelijk voorbeeld. "Vorig jaar zag het ernaar uit dat ik ook de titelmatch tegen Anderlecht ging missen door een spierscheur. Tussen de zevende match in Gent en de titelmatch heb ik geen enkele keer getraind. De pijn in mijn lies was enorm, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om die wedstrijd te missen. Als je dan toekomt met de bus en je ziet al die mensen, dan voel je de pijn opeens niet meer. We zijn kampioen geworden, maar de dag nadien heb ik ontzettend afgezien."

Dat heeft hem daarna ook het EK gekost. "Ik wist dat ik anderhalve maand niet zou spelen én het EK zou missen. Als ze dan zeggen dat je een egoïst bent die alleen maar met zijn transfer bezig is ... Had ik die titelmatch niet gespeeld, was ik mee naar het EK in Frankrijk en nu misschien al weg bij Club. Dat ik blessuregevoelig zou zijn, is nog zoiets. Ik word daar gek van."