Nainggolan onterecht beschuldigd? Dat heeft niemand vastgesteld

Nainggolan onterecht beschuldigd? "Dat heeft niemand vastgesteld"

13-04-2017 08:45

Radja Nainggolan zou na de interland België-Griekenland betrapt zijn op rijden onder invloed, maar is dat verhaal waar? Volgens advocaat Walter Damen zijn er een paar grote fouten gebeurd.

Damen vertelt aan Het Laatste Nieuws dat de zaak sterk is opgeblazen. "Ik kan stellig bevestigen dat er geen sprake is van 2 promille. Ik heb het proces-verbaal gelezen. Radja heeft mij uitgelegd dat hij een gezellige avond had met vrienden, zoals veel voetballers na een match. Daarbij is iets gedronken en dat is geen doodzonde. Van dronkenschap of 2 promille alcohol in het bloed is geen sprake. Radja heeft na de gebruikelijke procedure trouwens zijn rijbewijs teruggekregen. Niemand, ook de politie niet, heeft vastgesteld dat Radja aan het rijden was."

Damen hoopt dan ook dat de Voetbalbond hier niet zwaar aan zal tillen. "Ik verwacht dat de bond, mochten ze hem willen horen, geen voorbarige conclusies trekt en het onderzoek afwacht zoals dat voor elke burger gebeurt. Tot op heden heeft Radja Nainggolan geen uitnodiging van de bond gekregen."