Nainggolan is de zwaarste tegenstander van Martínez in de kwalificatiecampagne

"Nainggolan is de zwaarste tegenstander van Martínez in de kwalificatiecampagne"

12-04-2017 09:20
3

Radja Nainggolan haalde zich heel wat heisa op de nek, na zijn zogenaamde dronken rit na de interland tegen Griekenland. De middenvelder ontkent dat hij stomdronken was en achter het stuur zat, maar desondanks is Stephan Keygnaert streng.

De chef voetbal van Het Laatste Nieuws vindt dat Nainggolan zichzelf in de problemen heeft gewerkt. "Je kunt er niet op rekenen, hij doet gewoon zijn zin. Een waarschuwing waait het ene oor in en het andere oor uit. Bondscoach Roberto Martínez staat voor de vraag of hij met zo iemand, die zich buiten de groep plaatst, kan en wil doorgaan. Nainggolan zijn kopspel is omgekeerd evenredig met zijn goede voeten. Bij de bond klonk het al dat hij de bondscoach, de kleedkamer, maar vooral zichzelf een gigantisch probleem bezorgd."

Martinez is niet de grootste voorstander van de speler van AS Roma, maar de Spanjaard kan niet om zijn goede prestaties heen. Het extravagante gedrag van de middenvelder kan wel voor problemen zorgen. "De bondscoach heeft niks tegen Nainggolan, maar drie dagen voor een interland om 7u 's morgens positief testen op alcoholgebruik is niet wat je verstaat onder professioneel gedrag. Het is bovendien niet de eerste keer. Ook drie dagen voor de wedstrijd in Cyprus verbleef hij tot in de vroege uurtjes in een Antwerpse discotheek."

Schade aan nationale ploeg
"Of hij deze keer vijf pintjes dronk of vijftien, en of hij al dan niet achter het stuur zat, zal voor Martínez niet eens zó belangrijk zijn. Wel dat één van zijn spelers keer op keer niet in staat is zich zoals het hoort voor te bereiden op een interland. Nainggolan schaadt de nationale ploeg. Is zo iemand betrouwbaar op weg naar en tijdens het WK? Radja Nainggolan is de zwaarste tegenstander van Roberto Martínez in de kwalificatiecampagne naar Rusland", aldus een strenge Keygnaert.