Joachim Van Damme is er zeker van: Deze zomer teken ik ergens

Joachim Van Damme is er zeker van: "Deze zomer teken ik ergens"

12-04-2017 09:00
2

Hoe zou het nog zijn met Joachim Van Damme? De middenvelder werd vorige zomer door KV Mechelen aan de deur gezet na een positieve test op cocaïne. Ondertussen is Van Damme jeugdtrainer bij Waasland-Beveren en hoopt hij komen seizoen aan de slag te gaan bij een eersteklasser.

Het trainen van de U14 van de Waaslanders doet de ex-Mechelaar deugd. "In het begin twijfelde ik", vertelt Van Damme aan Het Nieuwsblad. "Met kinderen werken is een grote verantwoordelijkheid. En wat gingen die ouders zeggen, na wat ik had meegemaakt? Maar het viel super mee. Eerst gaf ik één dag per week techniektraining. Nu zit ik hier soms vier dagen op vijf. Dit helpt me ook om weer profvoetballer te worden. Ik jog ook en volg krachtprogramma's."

En opnieuw prof worden zou er deze zomer van moeten komen. De 25-jarige Van Damme kan onder meer profiteren van het feit dat veel clubs te weinig Belgen hebben. "Ze zijn mij alleszins niet vergeten. Met drie clubs, uit 1B én 1A, heb ik al gesproken. Als je mij topfit wil in januari (dan loopt zijn schorsing af, nvdr.), moet je mij in juni wel al erbij pakken. Zo kan ik de voorbereiding meemaken. Maar dat willen de clubs zelf ook. Ik ben er zeker van: deze zomer teken ik ergens."